Jelenlegi hely

Felhívás

A Szegedi Tudományegyetem Informatikai Intézete már nyolcadik alkalommal hirdeti meg a Szegedi Innovatív Informatika Versenyét középiskolások számára.

Versenyünket évek óta számos informatikai cég is támogatja; a diákok mellett mi a felkészítő tanárt és az intézményt is értékes nyereményekkel díjazzuk (korábbi években 3D nyomtatót, aurduinokat, robotutókat, E-Digital utalványokat, céges ajándékokat, stb. is lehetett nyerni)

A verseny keretein belül nem kötjük meg a diákok kezét és kreativitását, bármilyen informatikai témájú probléma vagy feladat megoldásával kapcsolatos pályamunkával nevezhetnek az alábbi két szekció valamelyikére:

- Informatika szekcióba olyan pályamunkákat várunk, amelyekben a diákok egy szoftvert készítenek el. A fejlesztéshez tetszőleges programozási nyelv és programozói függvénykönyvtár használható. A szoftver kategóriáját illetően nem teszünk megkötést, lehet játék, asztali számítógépen futtatható alkalmazás, webes alkalmazás, mobil applikáció, vagy Kinect-es alkalmazás.

- Műszaki Informatika szekcióba olyan pályamunkák beérkezését várjuk, melyeknél csak egy kikötés van: a feladat ne csupán programozási feladatból álljon. A diákoknak meg kell építeni, vagy már meglévő elemekből össze kell állítania egy rendszert (elektronikai, robotikai, vezeték nélküli rendszerek, biológiai jelek mérése és feldolgozása, stb.), amely működtetéséhez szükséges szoftvert is a diákoknak kell elkészítenie.

A diákok 1-3 fős csapatokban nevezhetnek egy legfeljebb 4 oldalas, a dokumentum formai követelményeit tartalmazó sablon szerint elkészített pályamunka beküldésével, melynek tartalmi részében ki kell térni az elkészített eszköz/program céljára, innovatív jellegére, a megoldás módjára és az elért eredményekre.  A nevezés díjtalan. A sablon itt található: https://www.inf.u-szeged.hu/sziiv/lebonyolitas

A pályamunka beküldésére/feltöltésére 2022. február 10-21. között lesz lehetőség a honlapunkon későbbiek során feltűntetésre kerülő útmutató alapján (Pályamunkák beküldése menüpont). Ezzel történik meg a versenyre való jelentkezés is egyben. A legjobb pályamunkákból konferenciakötet fog készülni.

A verseny két fordulóból áll:

  1. forduló: 2022. február 10-21. között a csapatoknak először egy elektronikus felületre kell feltölteni az elkészített munka rövid leírását egy megadott sablont felhasználva, amelyekből a zsűri kiválasztja a legjobb, döntőbe kerülő munkákat.
  2. forduló: 2022. április 8. SZIIV2022 döntő Szegeden, ahol a diákoknak egy prezentáció segítségével személyesen kell bemutatniuk munkájukat a zsűrinek

A szekciónként 5-5 tagú zsűri egyetemi és középiskolai oktatókból, valamint informatikai cég képviselőiből áll.

A korábbi évek döntős pályamunkái, szponzoraink, díjaink valamint a versenyről további információink a SZIIV verseny oldalán megtalálható: https://www.inf.u-szeged.hu/sziiv

FB oldalunk: https://www.facebook.com/sztesziiv
Email címünk: sziiv@inf.u-szeged.hu

Adatkezelési tájékoztatónk: adatkezelesi_tajekoztato_sziiv2022.doc

Honlapunkat és FB oldalunkat az aktuális információkkal folyamatosan frissítjük.

 

Tisztelettel:
A verseny szervezői