Jelenlegi hely

Felvételi tájékoztató

Az aktuálisan meghirdetett szakok, valamint a felvételi követelmények a https://www.felvi.hu/ oldalán érhetők el a Felsőoktatási Felvételi tájékoztatóban. Ha bármilyen eltérés tapasztalható, a felvi.hu-n leírtak a mérvadóak.

Alapképzési szakok

Alapképzésre jelentkezni a normál, valamint pótfelvételi eljárás keretében lehet jelentkezni, sikeres felvételt követően szeptemberben lehet elkezdeni a képzést. Az intézet a következő alapszakokat gondozza:

  • Gazdaságinformatikus BSc (nappali tagozat)
  • Mérnökinformatikus BSc (nappali és levelező tagozat)
  • Programtervező informatikus BSc (nappali és levelező tagozat)
  • Üzemmérnök-informatikus BProf (nappali tagozat)
  • Villamosmérnök BSc (nappali tagozat)

A Gazdaságinformatikus, Mérnökinformatikus és Programtervező informatikus képzések esetén duális képzési forma is elérhető. A további szakok esetén ez tervben van, de jelenleg még nem érhető el. A Gazdaságinformatikus, Üzemmérnök informatikus és Villamosmérnök szakok csak nappali tagozaton érhetők el, rövid távon nem fog levelező képzés indulni.

Az alapképzések esetén 2021-től kötelező az emelt színtű érettségi. Bár az emelt szintű érettségi tárgya a felvi.hu-n megadott, szélesebb körből választható meg, a következő tárgyak közül javasoljuk a választást: matematika, informatika vagy fizika. Javasoljuk az angol nyelvvizsga meglétét is, a nyelv ismerete segíti a tanulmányokat, valamint a sikeres végzést követő munkába állást. Ezen felül a német nyelv ismerete is előnyt jelenthet.

Mesterképzési szakok

Mesterképzésre jelentkezni a normál, valamint keresztféléves eljárás keretében lehet jelentkezni, sikeres felvételt követően szeptemberben valamint februárban lehet elkezdeni a képzést. Az intézet a következő mesterszakokat gondozza:

  • Gazdaságinformatikus MSc (nappali tagozat)
  • Info-bionika mérnöki MSc (nappali tagozat)
  • Mérnökinformatikus MSc (nappali és levelező tagozat)
  • Programtervező informatikus MSc (nappali és levelező tagozat)

A Gazdaságinformatikus, Mérnökinformatikus és Programtervező informatikus képzések esetén duális képzési forma is elérhető. A mesterszakok részletes felvételi szabályzatai elérhetők itt: https://www.inf.u-szeged.hu/felvetelizoknek/felveteli-szabalyzat

Mester szakokra nem csak a nekik megfelelő BSc szakról lehet jelentkezni, hanem megfelelő ismeretekörök lefedésével más szakokról is. A felvételi bizottság szükség esetén tárgyak pótlását írhatja elő (lásd a korábban hivatkozott felvételi szabályzatokat). Az ismeretek pótlására, még a felvételit megelőzően is lehetőség van, részismereti képzés keretében (lásd: https://sci.u-szeged.hu/oktatas/reszkepzes/jelentkezes ).

Specializációk

Szakjaink többségénél lehetőség van specializációk választására is (lásd adott szakok részletesebb tájékoztatóját). Specializációt választani nem kötelező, a szakok specializáció nélkül is elvégezhetők. A specializáció feltételeinek teljesítése a képzés végén lesz ellenőrizve, ez alapján kaphatja meg a hallgató a specializációt igazoló betétlapot. Megfelelő választással egy szakon egyszerre akár több specializáció is elvégezhető.

Tanárszakok

Tanárszakokra jelentkezni a normál, valamint pótfelvételi eljárás keretében van lehetőség. Sikeres felvételt követően szeptemberben lehet elkezdeni a képzést. Az intézet osztatlan valamint rövid ciklusú tanárképzéseket is indít, a pontos feltételek a felvételi tájékoztatóban érhetők el, kérdésekkel a tanárképzés tanulmányi tanácsadójához is lehet fordulni (inftan@inf.u-szeged.hu).

Felvételivel kapcsolatos további információk elérése: 

Szülők, osztályfőnökök, tanárok, diákok levelet írhatnak a felveteli@inf.u-szeged.hu e-mail címre, ahol szívesen állunk az érdeklődők rendelkezésére.

A felvételivel kapcsolatos általános (szakhoz nem kötődő) kérdésekkel a Kar tanulmányi osztályához lehet fordulni: ttkto@sci.u-szeged.hu

A KAR ELÉRHETŐSÉGE:

SZTE Természettudományi és Informatikai Kar
6720 Szeged, Aradi vértanúk tere 1.
Telefon: (62) 544-507
Fax: (62) 544-203
E-mail: ttkto@sci.u-szeged.hu
Honlap: http://www.sci.u-szeged.hu

További tájékoztatók:

SZTE TTIK felvételivel kapcsolatos tájékoztató

SZTE felvételivel kapcsolatos információk elérése

Országos Felsőoktatási Információs Központ